Фирма Булкомпакт ЕООД е основен вносител на Соев протеинов изолат от серията FOODPRO и Соеви диетични фибри от серията FOODFIBRE.

Това са натурални продукти с много високо качество!

Соев изолат – FoodPro 

Много важно е да се знае, че продуктът на FOODPRO соев протеинов изолат е от растителен произход. Съдържанието на  протеини е от минимум 63% до 95 %. Извлича се от обезмаслени соеви люспи чрез отстраняване на повечето мазнини и въглехидрати. Соевият протеинов изолат се използва в хранителната промишленост за повишаване на протеиновото съдържание на хранителните вещества. Също така заради сензорни  и функционални причини като по-добро усещане в устата, слаб аромат, за приложения, изискващи емулгиране, абсорбция на вода и мазнини. Соевият протеинов изолат е най-рафинираната форма на соев протеин с минимално протеиново съдържание от 90% и се използва главно в месните продукти за подобряване на текстурата и качеството на продукта.

Предимствата на Соевия изолат са:

  • Висока разтворимост;
  • Диспергируемост и функционалност – образува силен гел и емулсия;
  • Способност при свързване с вода и емулгиране на мазнини;
  • Не съдържа холестерол.

Соевият изолат е подходящ за включване и в здравословни храни, предимно за намаляване нивата на холестерола.

Намира широко приложение в:

  • Емулсифицирано производство на месо;
  • Вегетарианска храна;
  • Нарязани и смлени меса;
  • Замразени десерти.

Високото качество на соевия протеин FOODPRO го прави изключително търсен от производители на висококачествени продукти!

Соеви диетични фибри – Food fibre

Соевите диетични фибри се отнасят към серията Food fibre. Те представляват соеви зърна получени при преработката на висококачествена соя. Те комбинират две основни свойства – висока водозадържаща способност (1:8) и добро гелообразуване (образуват стабилен гел след термична обработка). Разтворимите фибри също са известни със способността си да намаляват нивата на холестерол и да нормализират кръвната захар. Соевите диетични фибри, както соев изолат са изключителен източник на висококачествени протеини и намират широко приложение в хранителната промишленост.